Bananenbrood

Recept Afdrukken
Bananenbrood
Dit is het basisrecept. Je kan verschillende ingrediënten toevoegen naar eigen smaak zoals gemalen noten, zaden, rozijnen of cacaobits... Bananenbrood kan je ook in plakjes invriezen, zodat je er van kan genieten wanneer het jou uitkomt. Zeer lekker als ontbijt (2 sneetjes) besmeerd met een beetje roomboter en blauwe bessen of als tussendoortje (1 snede)
Maaltijd Ontbijt
Porties
Ingrediënten
Maaltijd Ontbijt
Porties
Ingrediënten
Instructies
  1. Meng de bananen, eieren, kokosolie en de ahornsiroop met een blender
  2. Roer nadien, met de hand, het amandelmeel, kokosmeel, kaneel en bakpoeder door het bananenmengsel
  3. Giet alles in een cakevorm naar keuze (liefst antikleef)
  4. Zet de gevulde bakvorm 45 minuten in de oven op 180°C...

Slaatje van spinazie, ei & avocado

Recept Afdrukken
Slaatje met spinazie, ei & avocado
Maaltijd Lunch
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd Lunch
Porties
personen
Ingrediënten
Notities
  1. Kook de eieren +/- 8 minuten hard en laat ze schrikken onder koud water. Pel de eieren en plet ze met een vork.
  2. Was de spinazie en verdeel over 2 borden
  3. Verdeel het eikruim, de gewassen waterkers en de hüttenkäse over de 2 borden met spinazie.
  4. Snijd de tomaten in kleine stukken en verdeel over beide borden
  5. Halveer de avocado, verwijder de pit, versnijd in plakjes en verdeel de plakjes tussen de tomatenschijfjes.
  6. Besprenkel beiden borden met de olijfolie.
  7. Kruid naar smaak met peper en fleur de sel